Frits van Florestein, vrijwilliger carrousel Doetinchem
Frits van Florestein, vrijwilliger carrousel Doetinchem
Live uitzending Radio Gelderland: afgelopen zaterdag 24 februari om 12:00 uur is er een live-uitzending geweest van Gelderland Helpt op Radio Gelderland. Hier was onze zorgcarrousel uitgenodigd om uitleg te geven wat Klavervier kan betekenen voor mantelzorgers.
Carla Schölzel had via de website gevraagd of er mensen bereid waren om in dit programma de Mantelzorgcarrousel Klavervier te promoten. Ben, Denny, Carla Schölzel, Carla Hegeman en Frits zijn naar Arnhem gegaan om over de Mantelzorgcarrousel te praten. De uitzending was live, dus best wel spannend want je moet meteen een antwoord hebben op vragen die worden gesteld. Maar we hadden Ben bij ons en wanneer je een vraag aan hem stelt komt er een genuanceerd antwoord uit. Ben voelt zich als zorgvragende soms eenzaam, wil graag over de carrousel praten en voelt zich ook op zijn gemak ‘in’ de carrousel. Denny (Ben’s partner en zorgverlener) gaf aan dat Ben altijd vrolijk thuiskwam als hij met Frits (carrouselvrijwilliger) een dagje een museum was wezen bezoeken of simpel een wandeling maken. Carla Schölzel lichtte in de live uitzending toe dat de zorgcarrousel behoefte heeft aan mantelzorgers en zorgvragers, maar dat die vraag niet komt. Zij denkt dit te kunnen wijten aan een aantal feiten zoals: je moet een drempel over om hulp te vragen en: ‘ik heb het altijd gered dus nu lukt mij dat ook nog wel’. Dit is jammer omdat de mantelzorgcarrousel is opgericht om juist de mantelzorger te ontlasten voordat dit een echte ‘last’ wordt. De carrousel wil dit voorkomen door af en toe de mantelzorger een dag of middag de gelegenheid te geven om eens iets anders voor zichzelf te kunnen doen zonder te hoeven nadenken over de degene voor wie gezorgd moet worden. Al met al een geslaagde uitzending voor Klavervier. We hopen op veel reacties.
Carla Schölzel, coördinator
Carla Schölzel, coördinator
Op zaterdag 24 februari waren we te gast in de studio van Radio Gelderland in Arnhem: zorgontvanger Ben, mantelzorger Denny, vrijwilligers Carla en Frits, en coördinator Carla. Interviewer Marèl van Steenbergen had zich heel goed voorbereid. En wij konden haar natuurlijk alles vertellen over Mantelzorgcarrousel Klavervier. En waarom het zo leuk is je daar bij aan te sluiten.
Ben vertelde over de moeilijke dingen en eenzaamheid die hij soms als zorgontvanger ervaart. En hoe meedoen met de Mantelzorgcarrousel (de kwaliteit van) zijn leven verrijkt. Denny zei dat ze al in een vroeg stadium had verkend wat haar allemaal zou kunnen helpen om hun fijne leven samen zo lang mogelijk te behouden. De mantelzorgcarrousel is een van die dingen. Zij merkt aan Ben dat hij er ontzettend van geniet. Zijn wereld wordt er groter door en ze hebben elkaar steeds weer iets nieuws te vertellen. Zij doet zelf ook leuke dingen met de anderen en geniet op haar beurt even hard.
De enthousiaste vrijwilliger Frits vertelde hoe ook hijzelf altijd weer geniet van de activiteiten en contacten binnen de carrousel. Het is voor hem de ideale vorm van vrijwilligerswerk: in volledige vrijheid op je eigen tijd samen met andere mensen leuke dingen doen. Wat wil een mens nog meer! En tot slot legde Carla de reden, het doel en de werkwijze van Mantelzorgcarrousel Klavervier uit.
Al met al was het een ontzettend leuke ervaring, ook door de hartelijke ontvangst en de vriendelijke medewerkers van Radio Gelderland. Dit was met recht het nuttige met het aangename verenigen. We hopen dat door nog meer bekendheid steeds meer mensen mee gaan doen met een carrousel. Want hoe meer zielen, hoe meer vreugd en variatie!
We houden de inwoners van Doetinchem en Gaanderen op de hoogte. Volg ons voor het laatste nieuws via Facebook, twitter en Instagram! En kijk eens op www.mantelzorgcarrousel.nl! Naar de mooie ervaringsfilm van deelnemers en de duidelijke uitleganimatie. Gebruik de knop Aanmelden en Vragen, dan nemen we contact met u op. Probeer het gewoon eens!
Frits van Florestein, vrijwilliger carrousel Doetinchem
Frits van Florestein, vrijwilliger carrousel Doetinchem
Ben en ik zijn gisteren (woensdag 20 december) naar Huis Bergh geweest in 's Heerenberg. Ben had in de krant een berichtje gezien over een rondleiding daar speciaal voor museumjaarkaarthouders. Het werd een middag met een kopje koffie, een sneetje krentenwegge en een rondleiding van 1,5 uur door het kasteel met leuke wetenswaardigheden en ter zake kundige gidsen.
Al vanaf 1200 is er een ‘vesting’ beschreven. Een verhoging met een toren er op, een donjon. Deze versterking was gebouwd door Henrick van den Berg, vandaar waarschijnlijk de naam 's Heerenberg. In de 14e eeuw uitgebreid naar een echte vesting met rondom een gracht, daarna werd de eerste donjon gesloopt en kwamen er meer gebouwen te staan.
In 1712 kwam het kasteel in handen van het geslacht Von Hohenzollern-Sigmaringen doordat een graaf geen kinderen had en zijn bezittingen overgingen naar, ik dacht, zijn zuster die weer was getrouwd met een Hohenzollern.
Uiteindelijk kwam het kasteel in het bezit van de familie van Heek. Na een grote brand in 1939 is het kasteel hersteld in de ‘middeleeuwse’ versie. Nu is het een stichting. Zeer de moeite waard om te bezoeken. Wij hebben in ieder geval erg genoten.
Denny, mantelzorger carrousel Doetinchem
Denny, mantelzorger carrousel Doetinchem
Hoe denkt zij over mantelzorg?
De mantelzorg is eigenlijk net een ‘moederbord’ dat steeds voller wordt. Maar op de computer
kun je het opschonen en op ons bord niet, ook al wordt het voller en voller.
Daar moet je dan je weg in zien te vinden. Op tijd hulp vragen b.v. en welke weg je dan moet gaan.
Men ‘moet’ zorg dragen voor de mantelzorgers zodat ze niet overvraagd worden.
Omdat veel mensen zich geen mantelzorgers voelen en de weg daarin niet weten te vinden, is de kans op overbelasting groot.
Laat de mantelzorg zijn als een zondagse jas!
Jannie Liebrand, vrijwilligster Gaanderen
Jannie Liebrand, vrijwilligster Gaanderen
Ben met een deelnemer van Carrousel Klavervier gaan fietsen op de duofiets van Sensire Pelgrim in Gaanderen. Het verzorgingshuis waar hij verblijft op de PG afdeling. Daar genoot hij enorm van.
Helaas valt de accu van de fiets wat tegen zodat fietsen minder aangenaam was. Vandaar dat we actie ondernamen voor een nieuwe accu of evt. het reviseren van de accu. Het Pleinenfeest in Gaanderen, tja, dat is een goeie plek om het onder de aandacht te brengen bij de bezoekers aan dit Pleinenfeest.
Na het een en ander op touw gezet te hebben, was dit een goed plan, we zijn erin geslaagd om € 631,35 in te zamelen en we kregen van een Gaanderse sponsor een geheel nieuwe accu. TOP! Geweldig en er bleef een voldaan gevoel over. Een dag om NOOIT meer te vergeten.
Fijn fietsen met mensen die zo genieten van een uitje op de fiets en zij hebben zelf de keus om mee te trappen of niet, heerlijk je hoofd in de wind. ‘Wat wonen wij toch in een mooie omgeving en: lang niet meer op deze plek geweest!’ zijn enkele spontane reacties die je hoort. Heerlijk om te zien en te horen dat er je beiden zo van geniet.
Dus ik zou zeggen: doe jezelf en een ander een plezier en meld je aan als duofietser, info 0315-328768. 1x per maand 2 uurtjes op zelf gekozen datum en tijdstip is goed te doen toch en je blijft zelf ook nog in beweging. Duofietsen is voor je zelf niet zwaar mede door de elektrische ondersteuning. U bent van harte welkom!
Liefs en groetjes van vrijwilligster ven Carrousel Klavervier en Duofietsgroep ‘De Pelgrim’. Meer info via P.A.T. Soons in Gaanderen.
Frits van Florestein, vrijwilliger Doetinchem
Frits van Florestein, vrijwilliger Doetinchem
Op 30 augustus zijn Ben Keemers en ik een middagje naar Arnhem geweest om een wens van Ben te vervullen namelijk de kelders te bekijken die in Arnhem te bezoeken zijn. Aangezien ik oorspronkelijk uit Arnhem kom heb ik onderweg naar de kelders Ben de mooiste plekjes van Arnhem laten zien (vanuit de auto). Voor mijzelf ook weer eens leuk om terug te zien. Parkeren in Klarendal en dan lopen naar de binnenstad van Arnhem voor de kelders. Alle woensdagen, zaterdagen en volgens mij ook zondagen zijn er begeleide wandelingen door de kelders. Onze gids (een Amsterdammer van geboorte) begon tot onze verrassing boven de grond. De kelders bestaan al rond 1400. In die tijd was bij de nieuwe brug bij het station een haven. De goederen die aangevoerd werden moesten (na betaling van de belasting) worden opgeslagen. Dat gebeurde in de kelders achteraan in de Arnhemse binnenstad. Wijn, graan, aardappelen, alles werd ondergronds opgeslagen en boven de kelders was dan de winkel die in deze zaken handelde. De kelders waren niet onderling verbonden. Dat is pas in de 20e eeuw gedaan om een rondleiding mogelijk te maken. De meeste kelders zijn in het bezit van de gemeente. Bovengronds kregen wij nog een zeer opmerkelijk feitje te horen. Wanneer we vragen wanneer de slag om Arnhem heeft plaats gevonden zal iedereen antwoorden september 1944. Ben en ik weten nu wel beter. De eerste slag om Arnhem heeft plaats gevonden op 30 november 1813, op de plaats van de nieuwe brug (bij de blikken bioscoop). Hier hebben de Pruisen de Fransen verslagen en Nederland uit gejaagd. De dag daarna kwam Willem I naar Nederland vanuit Engeland om de troon der Nederlanden op te eisen. Arnhem is dus zeer belangrijk geweest bij het ontstaan van Nederland. De rondleiding door de kelders was vervolgens een zeer aangename en afwisselende ervaring. We zijn een paar mooie oude tekeningen op een keldermuur tegengekomen. Het was ooit een wijnkelder en de tekeningen stelden een Fransman voor die een vat wijn aansloeg. De trapverbindingen naar de huizen erboven hebben de tand des tijds niet doorstaan. Maar wel wordt je wat klein als je denkt aan het aantal generaties (zo'n 20) die boven deze kelders hebben gewoond en gewerkt. Al met al weer een geslaagde middag waar we allebei van hebben genoten.
Ben, mantelzorgvrager Doetinchem
Ben, mantelzorgvrager Doetinchem
Donderdag 30 augustus ben ik met Frits (vrijwilliger) een middagje naar Arnhem geweest om de onderaardse gewelven (kelders) van oud-Arnhem te bezichtigen. We parkeerden in de wijk Klarendal waar Frits in de buurt geboren was. Frits vertelde leuke verhalen over zijn belevenissen in deze oude volkswijk die tegenwoordig een kunstzinnig ‘modekwartier’ is geworden. We bekeken o.a. nog ‘n oud hofje dat tot Arnhems erfgoed behoort. Door langs het grote roze aardvarken (grote kunst) naar de nieuwe bibliotheek (6 etages). Een schitterend staaltje van moderne architectuur met o.a. ‘n stukje museum over Arnhem.
Toen naar de kassa voor ‘onder de grond’. De gids -oorspronkelijk afkomstig uit het westen des lands- gaf bovengronds een uitgebreide uitleg over Arnhem en de omgeving van o.a. het Roermondplein, soms bijgestaan door Frits die als Oud-Arnhemmer vaak meer wist te vertellen dan de gids. Hierna ging het ‘echt’ ondergronds. We liepen door diverse kelders die met elkaar verbonden waren. Sommige trapjes hielden halverwege op vanwege een specifieke reden (werkzaamheden). Ook zijn er nu nog kelders in gebruik o.a. voor opslag. Andere zijn actueel in gebruik als specialiteitenrestaurant. Ook was er een grote ruimte voor publieke optredens bv. muziek maken, al dan niet met gebruikmaking van catering (eten/drinken). Na diverse op- en afstapjes en trappetjes door dit deel van de Arnhemse gewelven gingen we weer het daglicht tegemoet en weer naar huis. Ik kan dit uitje echt bij iedereen aanbevelen, vooral met ‘n begeleider als Frits als oud-Klarendaller. Dat is echt lachen en genieten. Thuisgekomen had mijn vrouw met andere vrijwilligers uit klei diverse kunstzinnige producten gemaakt. Zodoende had zij ook vrij van haar mantelzorg voor mij.
Frits van Florestein, vrijwilliger
Frits van Florestein, vrijwilliger
In de krant stond vermeld dat in het Nieuwe Dijkhuis een avond zou worden verzorgd voor ‘Matthäus Passion dummies’. Natuurlijk niet zo bedoeld maar meer dat er bij de muziek uitleg zou worden gegeven over hoe Bach de Matthäus zelf beleefde. Nu ben ik opgegroeid met een moeder die in het Bachkoor in Arnhem zong en kan ik de Matthäus Passion van voor naar achter en andersom opzeggen, want zingen wil ik jullie niet aandoen. Dus ik heb die uitleg niet nodig dacht ik. Fout. Fout.
De uitleg werd gegeven door Patrick van der Linden. Een boeiend spreker, zeker als hij over muziek (Bach) spreekt. Wat maakt het een verschil als je eerst naar de muziek luistert en daarna de uitleg, interpretatie van Patrick hoort. Een verrijking van de Matthäus. Nog meer luisterplezier hierna.
Het Nieuwe Dijkhuis, voormalige Baptistenkerk, heeft een uitstekende akoestiek. De hoge muren, het balkon, de ramen, het preekgedeelte, alles ademt kerk. En natuurlijk de kerkbanken waar je meestal niet zo gemakkelijk in zit. In het Nieuwe Dijkhuis is dit niet het geval, of komt het door de Matthäus dat je je daar niet aan stoort?
Dan de uitvoering van gedeeltes (hoogtepunten) van de Matthäus. Fantastisch! Als het mini orkest en koor binnenkomt denk je, mwah, dat is enigszins behelpen. Zeker als je een groot orkest en groot koor in Musis Sacrum in Arnhem gewend bent, maar ook hier weer: Fout. Fout. Ik ben zeer onder de indruk van dit gezelschap, 1e en 2e viool, altviool, cello, contrabas en dwarsfluit en slechts een zangers gedeelte van vier personen te weten een sopraan, een alt, een tenor en een bas. Zij zongen zowel de solo’s als de koorgedeelten. Ik heb het grote koor en het grote orkest beide niet gemist. Kortom een zeer, zeer geslaagde avond. Dank aan het Nieuwe Dijkhuis voor de uitnodiging!
Kelly Boom, wijkverpleegkundige Sensire
Kelly Boom, wijkverpleegkundige Sensire
De jaarlijkse Week van Zorg en Welzijn vond dit jaar plaats van 13 t/m 18 maart. Tijdens die week openen meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er bij hen aan toegaat .
Zo ook woonzorgcentrum De Pelgrim van Sensire in Gaanderen. De medewerkers organiseerden op 18 maart een open dag. Het was een dag om de inwoners van Gaanderen bij elkaar te brengen en kennis te laten maken met de activiteiten in De Pelgrim. Daarnaast waren er verschillende standhouders aanwezig waaronder Buurtplein, Graafschap College, Jeannette schoenmode, Gaanderhuus en Sensire wijkzorg. Sensire wijkzorg vertegenwoordigde daar ook Mantelzorgcarrousel Klavervier. Er zijn meerdere folders uitgedeeld en nieuwe contacten opgedaan. Hopelijk heeft dit nieuwe aanmeldingen als resultaat. Mantelzorgers, hun naasten en vrijwilligers in Gaanderen (en ook in Doetinchem en Wehl) zijn van harte welkom om mee te gaan draaien in een carrousel. Kijk voor meer informatie op www.mantelzorgcarrousel.nl. U kunt zich hier ook aanmelden en vragen stellen. Of mail naar klavervier@mantelzorgcarrousel.nl
Denny, mantelzorger carrousel Doetinchem
Denny, mantelzorger carrousel Doetinchem
Ongeveer twee jaar geleden ging ik naar een bijeenkomst van de mantelzorg dacht ik, maar het ging over de Mantelzorgcarrousel Klavervier. We aten een broodje en we gingen daarna met groepjes praten over de carrousel, over de voors en tegens. Het is de bedoeling dat je samen met degene waar je mantelzorger voor bent meedoet in de carrousel. Het sprak mij erg aan en ook mijn man wilde graag meedoen. We zijn ondertussen gestart. Tijdens een etentje maakten we kennis met elkaar: de mantelzorgers, de verzorgden en de vrijwilligers (die je ook nodig hebt). Het begin is er. We hebben nog wel weinig mantelzorgers en ‘partners’. Ik denk dat dit, als we alles goed draaiende hebben, een prachtig project is. Je kunt als je diensten verleent een klaver verdienen en als iemand wat voor jou doet lever je een klaver in. Ik zou zeggen: laat de carrousel draaien!
Op woensdag 8 maart hebben Jesper, Carla en Saskia onder leiding van Denny hun handen laten spelen met klei. Jesper heeft leuke (en de meeste) dingen gemaakt, zoals een uil, een zombie (kleibie noemden we het) en stokstaartjes. Saskia heeft een mantel om twee ‘mensen’ heen gemaakt. Carla en Denny hebben gespeeld met klei zonder resultaat. Het was een hele leuke en geslaagde middag, we gaan dit vaker doen. En ook Ben en Frits hadden samen een leuke middag. Ondanks de regen!
Carla Schölzel, projectleider
Carla Schölzel, projectleider
Het laatste nieuws: de vrijwilligers van de carrousels kunnen nu een eigen account aanmaken binnen de carrousel waar ze bij horen. Er zijn nu dus accounts voor duo's van mantelzorger met hun zorgontvanger én voor vrijwilligers. Dat maakt de communicatie nóg duidelijker en makkelijker! Het digitale carrousel platform heeft nu als extra knoppen: Vrijwilligers Prikbord en Vrijwilligers Overzicht. Mooie en nuttige uitbreiding die we snel gaan gebruiken.
Frits van Florestein, vrijwilliger
Frits van Florestein, vrijwilliger
Wat betekent het voor ons om vrijwilliger te zijn bij Mantelzorgcarrousel Klavervier? Voordat wij ons hiervoor opgaven waren wij vrijwilliger bij De Kruisberg. Het COA (Centrale Opvang Asielzoekers) dat daar was gevestigd ving mensen van allerlei nationaliteiten op die naar ons land kwamen om een veilige haven te hebben. De Kruisberg was vaak hun eerste of tweede contact met de asielopvang in Nederland. De taal een struikelblok. Je komt in een totaal ander land met andere gewoonten. Het enige houvast is de telefoon en wifi om met het thuisfront contact te maken. Wij als vrijwilligers kwamen dan even in hun leven om iets anders, iets leuks, iets afleidends te doen. Zoals samen eten maken en opeten, samen breien, naar een voetbalwedstrijd van de Graafschap of naar Orion voor een volleybalwedstrijd. Kortom: even ergens anders aan denken. Het gaf veel voldoening om te zien dat de spanning van de gezichten afviel en dat er genoten werd van het moment. Ook al speelde de Graafschap (‘yes, they are with the blue and white shirts’) niet zo goed. Maar De Kruisberg is sinds 1 januari gesloten omdat er minder asielzoekers zijn.
Op dat moment lees je in de krant een interview van Carla Schölzel over Mantelzorgcarrousel Klavervier waar nog vrijwilligers nodig zijn. Ook het feit dat het geen verplichting is om op een vaste dag vrijwilliger te zijn sprak ons aan. Wij hebben ons opgegeven omdat wij een goede ervaring hadden met De Kruisberg. Het communiceren via de website is soms nog wat moeizaam. Ook het feit dat de carrousel aan het opstarten is geeft nog wat strubbelingen, maar ons etentje eind januari was erg aangenaam. Dan kom je de deelnemers tegen en kun je praten, contacten leggen, proberen afspraken te maken. Tot nu toe is de enige activiteit die wij voor de Mantelzorgcarrousel hebben gedaan folders rondbrengen naar alle huisartsen in Doetinchem. Dat deden we op de fiets en het was aangenaam weer. We hadden dus twee leuke middagen en zagen nogal wat van Doetinchem waar we normaliter nooit komen. Dit kunnen we natuurlijk ook een keer doen met de deelnemers. Of een eindje wandelen of knutselen of naar een museum. En dat doen we dan als het jullie en ons uitkomt, dus via de website. Wij hopen dat we een leuke inbreng hebben bij de carrousel. Laat eens een vraag, een verzoek, een idee achter op de carrousel. Pas dan gaat het draaien. Wij hebben er veel zin in.
Carla Hegeman, vrijwilliger
Carla Hegeman, vrijwilliger
Wat vindt Carla Hegeman, vrijwilliger in Carrousel Doetinchem van Mantelzorgcarrousel Klavervier?
Geniaal! Dat is wat ik er van vind. Het klopt. Het werkt. En het is gemakkelijk. Zo kwamen wij in contact met (heel toevallig) een ex-collega van mijn partner. We gaan nu bij elkaar op de koffie en/of maken een wandeling. En er is iedere keer zoveel te bepraten. Zo leuk. Echt gezellig. En zo'n ochtend vliegt voorbij. Binnenkort gaat zijn vrouw (mantelzorger in de carrousel) met kinderen uit de carrousel kleien. Ze is namelijk heel creatief. Maakt de mooiste beelden. En ik schuif daar lekker bij aan. Wil ik ook wel eens proberen. Misschien schuilt er in mij ook wel een verborgen kunstenaar. Ik verheug me er echt op. Zo ontstaan de leukste dingen. Hier kan iedereen zijn voordeel mee doen. Vandaar dat wij fanatiek zijn gaan folderen. Bij alle huisartsenpraktijken in Doetinchem. Lekker op de fiets, overal een praatje gemaakt en folders neergelegd. Wees welkom!
Carla Schölzel, projectleider
Carla Schölzel, projectleider
We hebben sinds kort een nieuwe folder. We horen hier erg positieve reacties over. We hopen dat de nog duidelijkere informatie ertoe leidt dat mantelzorgers (en eventueel vrijwilligers) in Doetinchem en Gaanderen contact met ons opnemen omdat ze graag mee willen doen! Bekijk de folder zelf via http://wqd.nl/W7tw
Carla Schölzel, projectleider
Carla Schölzel, projectleider
Zowel bij de carrousel in Doetinchem als in Gaanderen heeft zich nu een vrijwilligersechtpaar aangesloten. De eerste contacten met mantelzorgers en zorgontvangers zijn al gelegd. Mooi begin!
Carla Schölzel, projectleider
Carla Schölzel, projectleider
Vandaag samen met een Gaanderense mantelzorger en drie vrijwilligers uit Doetinchem en Gaanderen een interview met een journalist van De Gelderlander over 'De Gaanderense Uitdaging' en 'Doetinchem regelt het zélf!' Doel is het zo snel mogelijk vinden van voldoende deelnemers aan deze twee carrousels om echt te kunnen gaan draaien. Zorggevers, zorgontvangers en vrijwilligers, in je eigen buurt of wijk: met elkaar en voor elkaar! Meld je aan en doe mee.
Carla Schölzel, projectleider
Carla Schölzel, projectleider
Vorige week heeft een groepje mantelzorgers, zorgontvangers en een vrijwilliger samen de website uitgeprobeerd. Ze kwamen nog een paar kleine problemen tegen, maar die zijn inmiddels opgelost. Communiceren en afspraken maken met elkaar moet nu kunnen. Aan de slag dus en veel plezier!
Carla Schölzel, projectleider
Carla Schölzel, projectleider
Mooi verhaal van de eerste deelnemer van de eerste Mantelzorgcarrousel in Gaanderen: zij is samen met haar man naar de Shakespearevoorstelling in Het Nieuwe Dijkhuis geweest, dankzij de beschikbaar gestelde vrijkaarten voor mantelzorgers. Op de heenweg namen ze de Regiotaxi. Toen zij wilden bellen voor het reserveren van de terugreis vroeg de medewerkster van Het Nieuwe Dijkhuis waar ze heen moesten. Gaanderen bleek op haar eigen route naar huis te liggen en zij bood spontaan aan het echtpaar thuis af te zetten. Mevrouw was hier heel erg blij mee, zij verwachtte dit soort dingen in de huidige tijd eigenlijk niet meer. Prachtig voorbeeld wat ook bijv. een vrijwilliger in de carrousel kan doen: kleine moeite voor degene die het doet, heel groot plezier voor de ontvanger!
Carla Schölzel, projectleider
Carla Schölzel, projectleider
Mooi gebaar: theater het Nieuwe Dijkhuis in Doetinchem heeft ons 20 vrijkaarten aangeboden voor de opening van hun allereerste seizoen op 15 oktober: ‘Gijs Scholten van Aschat en Pierre Bokma doen Shakespeare’. Met feitjes, achtergrondinformatie, humor en scènes uit Richard III, Romeo and Julia, en Othello eren ze Shakespeare en tonen ze aan dat zijn werk tijdloos en altijd actueel is. En inspirerend voor toneelspelers en schrijvers van alle tijden. Scholten en Bokma trekken in het hele land volle zalen met deze ‘voorstelling’. Met vriendschap, respect en zichtbaar plezier maken ze reclame voor Shakespeare. Het ene moment gezellig keuvelend met elkaar en met het publiek en op het andere moment een scène uitspelend om elkaar vervolgens genadeloos te recenseren. We zijn blij met deze mogelijkheid om 20 mantelzorgers die meedoen met de Mantelzorgcarrousel een zorgeloze en fijne avond te bezorgen!